top of page

Mamillatatuaatio on tärkeä, viimeinen osa rintarekonstruktiota ja se käsittää nännin ja nännipihan pigmentoimisen uudelleen rakennettuun rintaan.

Mamillatatuaatiolla haetaan esteettistä symmetriaa ja tasapainoa, mutta ennen kaikkea sillä on suuri merkitys asiakkaan henkiseen hyvinvointiin. Se on kuin symbolinen loppu syöpäsairaudelle ja useiden tutkimusten mukaan sillä on suuri rooli naisen tyytyväisyyteen omaan kehoon, seksuaalisuuteen ja itsetuntoon.

Toimenpiteessä väriä viedään ihon alle pigmentointilaitteen ja neulan avulla. Tavoitteena on luoda kaunis, realistinen nänni-areola kompleksi, joka jäljittelee toista mahdollisesti olemassa olevaa rintaa. Jos molemmat rinnat on rakennettu uudelleen, suunnittelemme sinulle yhdessä mieleisesi mamillatatuaation.

Toimenpide on tatuoinnin kaltainen, mutta toisin kuin tatuointi se ei ole ikuinen, vaan haalistuu kauniisti vuosien saatossa ja saattaa tarvita vahvistuskäyntejä 2-4 vuoden välein.

Käytämme laadukkaita Swiss Colorin pigmentointivärejä, jotka ovat synteettisesti valmistettuja, eivätkä sisällä rautaoksideja, epäpuhtauksia, raskasmetalleja tai PAH yhdisteitä. Värit säilyvät kauniin värisinä haalistuessaan. Värit ovat sairaalakäyttöön soveltuvia.

Mamillatatuaatio voidaan suorittaa, kun kaikki kirurgiset toimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet. Kirurgisesta mamillarekonstruktiosta tulisi olla kulunut vähintään 3kk ja viimeisimmistä syöpähoidoista (kemo/sytostaatti) tulisi olla kulunut vähintään puoli vuotta.

Jos rintoihin on jäänyt häiritseviä arpia, voidaan myös ne hoitaa neulauksen ja happojen yhdistelmällä tai silikoniteippien avulla. Arvet voidaan hoitaa samalla käynnillä mamillatatuaation kanssa.

Yleisimmin mamillatatuaatio tehdään syöpäleikattuun ja uudelleen rakennettuun rintaan, mutta muita käyttöaiheita ovat tubulaariset rinnat, rintojenpienennysleikkaus, vaaleat tai epäsymmetriset nännipihat tai muut esteettiset syyt. Esteettisistä syistä johtuvat tatuaatiot tehdään yksityisten palveluntarjoajien toimesta.

 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai tarvitset lisätietoja, voit olla yhteydessä meihin, autamme mielellämme!

bottom of page